Header Ads

Перекладіть 1 сірник, щоб приклад дорівнював 550! Кому не ставив це завдання, ніхто не зміг вирішити







У школі дуже любили давати завдання на логіку, з якими могли впоратися далеко не всі. Зазвичай, відмінники з п’ятірками в табелі лише напружували голову і нічого не могли вичавити з себе, а ось нелюбимі трієчники швидко знаходили відповідь. Це і зрозуміло, адже це перевірка не шкільної програми або знань, а логіки і кмітливості. А ці якості набагато більше знадобляться у дорослому житті, ніж завчені терміни.

Сьогодні ми пропонуємо вам одну таку задачу, для вирішення якої потрібно трошки напружити мізки. Насправді, нічого складного немає. Однак не варто переживати, якщо ви не змогли вирішити її самостійно. Просто частіше тренуйте логіку!

 Отже, у вас 19 сірників, з яких потрібно скласти приклад у вигляді 5 + 5 + 5. Умова цього завдання полягає в тому, що необхідно перекласти всього лише 1 сірник з будь-якої п’ятірки або знака «+» так, щоб в результаті, загальний результат прикладу становив 550.

Не поспішайте дивитися відповідь, спробуйте вирішити цю просту задачку самостійно.

Чи вийшло у вас, не заглядаючи в рішення, відразу ж знайти відповідь на цю невелику головоломку? Якщо немає, то не турбуйтеся. Якщо ж вийшло, то вітаю! Ви відмінно розумієте, і зможете виплутатися з найскладніших життєвих ситуацій.

відповідь:

Щоб отримати відповідь 550, необхідно переставити 1 сірник з будь-якого знака «+» в такий спосіб:

А ви змогли виконати завдання? Скільки часу вам знадобилося? Діліться своїми відповідями в коментарях, редакція «Території посмішок» буде рада будь-якому коментарю!

Джерело