Header Ads

Ця мила бабуся сьогодні святкує свій ювілей 120 років і ділиться секретами свого довголіття.

 

Ця мила бабуся сьогодні святкує свій ювілей 120 років і ділиться секретами свого довголіття.



Довгожителька з Франції Жанна Кальман вважається найстарішою людиною на землі за всю історію.

Сама Жанна Кальман жартома говорить, що довго живе через велику залежность від шоколаду, оливкового масла, сигарет і дешевого червоного вина.

Як це не парадоксально звучить, але Жанна Кальман все життя вживала те, що лікарі забороняють, якщо ви хочете прожити довге життя. Вона курила, вона пила, їла надмірна кількість цукру і червоного м’яса, і вона ніколи не їла сніданок, за винятком чашки або двох кави.

За всю свою довгу-довге життя Жанна Кальман побила декілька рекордів, всі вони після того, як вона провела століття на землі.

У 111 років вона стала найстарішою живою людиною у Франції, а в 113 років — найстарішим живою людиною в світі. У віці 114 років вона стала найстарішою актрисою, яка коли-небудь знімалася в кіно, знявшись в епізоді фільму 1990 року «Вінсент і я». У 116 років вона стала першою персоною, яка коли-небудь жила до 116, а в 120 років вона стала найстаршою людиною, чий вік була документально підтверджений, а також випустила свій перший музичний альбом — фанк / реп-трек під назвою «Господиня часу» . .

Жанна Кальман вперше стала популярною, коли їй виповнилося 111 років. В інтерв’ю про її шокуючому віці вона говорила, що переїхала в будинок престарілих рік тому, і що до 109 років вона жила одна.

Жанна Кальман в свій 120-річний ювілей.

Кожен день її старості, приблизно з 85 років, вона прокидалася о 6:45 ранку і починала свій день з молитви. Потім вона сиділа в своєму кріслі і займалася гімнастикою в ?? навушниках, які включали вправи на руки і ноги, а також згинання-розгинання пальців. Потім вона без сторонньої допомоги приймала душ і обтирала тіло оливковою олією.

На обід у неї була тушкована яловичина, (більш корисну — рибу, вона не любила) і сигарета з келихом вина. Вона любила смажену пряну їжу. До 116 років їла десерт — зазвичай близько двох фунтів шоколаду в тиждень.

Вживала багато оливкової олії, вважаючи, що саме воно сприяло здоров’ю і довголіттю.

Протягом всього часу в будинку для літніх людей вона бере участь в декількох дослідженнях в суперцентр, в ході яких лікарі відзначали, що вона дуже рухлива, при здоровому розумі і в цілому більш здорова, ніж ті, хто був на 10-20 років молодше, ніж вона.